el temps

Click for Palma de Mallorca, España Forecast

divendres

INSTRUCCIONS PER ASSITIR A UNA CONFERÈNCIA.


Intenteu arribar d'hora a la sala, quan la conferència encara no hagi començat, espereu uns moments proxim a l'entrada i saludeu o feu creure que saludeu, però impediu que s'enganxi a la vostra companyia algú que coneixeu, entreu a la sala en mig d'un grup de desconeguts, i barrejat en aquest anonimat, seieu en una cadira buida, preferentment darrera d'algun assistent corpulent, cap a la meitat o fons de la sala.

Comproveu que el conferenciant està fora del vostre camp visual, i que per trobar-vos amb la seva mirada heu de desplaçar-vos lateralment.

Amb el mínim de soroll possible, disposeu al vostre abast una llibreta i un llapis. Dediqueu els primers moments a simular que preneu notes amb gran interès. Aprofiteu per apuntar tot allò que realment us interessa : la llista de la compra, les trucades que fareu en arribar a casa, les activitats programades per al dia següent...

Compteu fluorescents, llums del sostre, plecs de cortines, plafons decoratius... Compteu només uns quants i feu un càlcul probabilístic per a endevinar el total. Compteu-los començant per la dreta i desprès per l'esquerra. Alterneu l'ordre i contrasteu els resultats.

Repasseu amb la mirada el pentinat de l'assistent assegut justament davant. Repasseu el de l'assistent assegut justament a la vostra dreta sense girar el cap. El de justament a la vostra esquerra sense girar el cap. Comproveu fins a quin assistent assegut a la fila del davant podeu repassar-li el pentinat sense bellugar el cap. Descanseu els ulls.

Aguanteu la respiració cinc segons. Respireu. Aguanteu la respiració vuit segons. Respireu. Aguanteu-la onze segons. Respireu. Compteu quants segons podeu aguantar la respiració. Respireu. Respireu, no us oblideu de respirar.

Toqueu amb el dit polze de cada mà el corresponent dit petit. Toqueu l'anular. El del mig. L'index. Augmenteu la velocitat en tocar els dits. Alterneu el sentit : comenceu un cop pel dit petit i el següent per l'index. Pareu orella al que diu el conferenciant.

Compteu quants cops diu la paraula "és". Aposteu-vos cinc segons sense respirar a que la propera paraula serà de dues síl·labes, aguda, acabada en "s"... Busqueu un punt infinit a l'escenari i deixeu-vos xuclar pel buit que originen al vostre cervell les paraules no escoltades.

Fregueu-vos els ulls amb els dits, manteniu-los uns segons en presió, situeu els dits al front fent petits cercles i descanseu-hi el cap suaument, com si tinguessiu mal de cap, i ara adormiu-vos dolçament amb una mà al front fingint gran concentració.

Guardeu la llibreta i el llapis no us caiguin a terra. Desperteu-vos pel soroll dels aplaudiments i comenteu amb l'assistent de la vostra dreta i esquerra l'interessant de la xerrada.

Per la reacció del seu rostre podreu deduïr si la vostra artimanya ha donat resultat o si heu fet un inmens ridícul, si us ha caigut el cap, si heu babejat a sobre d'ell o si els vostres roncs s'han escoltat arreu de la sala.

Oblidava de dir-vos que previament a entrar a la sala heu d'assegurar-vos i memoritzar sobre quin tema és la conferència, per si voleu fer alguna pregunta en acabar l'exposició del conferenciant.